Friday, November 20, 2015

Τζιάμ Πλιάφ

 Τζιάμ Πλιάφ
  /redmoon.gr/tziam-pliaf/

Υλικά
2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
2 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
5-6 κουλούρες φιδέ
¾ του φλιτζανιού σπορέλαιο
25 γραμ. φρέσκο βούτυρο
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε νερό που βράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και το ρύζι. Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε να κάψει το σπορέλαιο με το βούτυρο και σοτάρουμε τον φιδέ μέχρι που να πάρει σκούρο χρώμα. Όταν το ρύζι κοντεύει να βράσει ρίχνουμε τον φιδέ μέσα και το κατεβάζουμε από την φωτιά.  Ρίχνουμε τις βανίλιες και σκεπάζουμε με μεμβράνη και το καπάκι για 15-30 λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.




 
 Τζιάμ Πιλάφ   

No comments:

Post a Comment