Friday, November 20, 2015

Τα χορτοπιτάκια της γιαγιά Ζαμπίας από την Κρήτη

 

Χορτοπιτάκια ή Πιταράκια

 

 

Τα χορτοπιτάκια της γιαγιά Ζαμπίας από την Κρήτη

dots
Η γιαγιά Ζαμπία μεγάλωσε στο χωριό Στόλοι του Ηρακλείου Κρήτης μέχρι τα 9 της όπου και μετακόμισε στο Ηράκλειο. Τότε μπήκε και πρώτη φορά στην κουζίνα. Σχεδόν δεν έφτανε τους πάγκους και παρόλαυτα μαγείρευε καθημερινά. Από τότε μέχρι σήμερα, δεν έχει σταματήσει να μπαίνει κάθε πρωί στην κουζίνα της και να μεγαλώνει παιδιά και εγγόνια με τα φαγιά της.

dots
Η γιαγιά Ζαμπία, είναι ήδη γνωστή σε όσους έφτιαξαν το θεϊκό στιφάδο της…Αυτή τη φορά επιστρέφει με σπιτικά χορτοπιτάκια, πιταράκια όπως τα λέει η ίδια. Εκείνη τα έφτιαξε με χόρτα που μάζεψε μόνη της, αλλά θα γίνουν πολύ νόστιμα και με χόρτα που θα βρείτε στη λαϊκή της γειτονιάς σας. Απλά ακολουθήστε τη συνταγή της γιαγιάς Ζαμπίας!
Τα χορτοπιτάκια της γιαγιάς Ζαμπίας από την Κρήτη 3

Χορτοπιτάκια ή Πιταράκια

Μερίδες: Περίπου 45 πιταράκια, Χρόνος Προετοιμασίας: 1,5 ώρα, Χρόνος Μαγειρέματος: 20′
Υλικά για τη ζύμη
  • 1 ποτήρι του νερού (~250 ml) νερό χλιαρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει, περίπου 1 κιλό)
Υλικά για τη γέμιση
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1,5 κιλό άγρια χόρτα της αρεσκείας μας (σπανάκι, καυκαλήθρες, λάπαθα κτλ)
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο και νερό
Τα χορτοπιτάκια της γιαγιάς Ζαμπίας από την Κρήτη

Εκτέλεση

No comments:

Post a Comment