Tuesday, November 17, 2015

Ραβανί με γιαούρτι

Ραβανί
 


Υλικά-1

    1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
    1 κούπα ζάχαρη
    4 αυγά
    1 κεσεδάκι γιαούρτι
    1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
    15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
    1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
    ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
   

    σιρόπι
    4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
    3 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
    1 φέτα λεμόνι



 Εκτέλεση Συνταγής
 1

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την μία κούπα ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.

 2

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τη σόδα, το μπέικιν και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά μας.
 3

Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές.
 4

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί από μέσα τρυπώντας το ραβανί με μία οδοντογλυφίδα.

 5

Αφού ψηθεί το ραβανί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τα 3 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη και τη φέτα από το λεμόνι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.
 6

Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι μας και ενώ έχει κρυώσει το ραβανί μας το κόβουμε και το σιροπιάζουμε. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και σερβίρουμε αφού κρυώσε
ι


 


Ραβανί by kyriakouli

Υλικά-2

    0.5 Kgr  σιμιγδάλι ψιλό
    2 κούπες  ζάχαρη
    2 ασπράδια αυγά  χτυπημένα μαρέγκα
    0.5 Kgr   2 κεσεδάκια γιαούρτι
    1.5   κουταλάκι του γλυκού σόδα      
    1 φέτα λεμόνι κατά προτίμηση ξύσμα
    1   πορτοκάλι στυμένο 125  gr


    ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

    σιρόπι
    3 ποτηρια νερό
    1 ποτήρι ζάχαρη


 Εκτέλεση Συνταγής
 1

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια αυγά με την μία κούπα ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.

 2

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τη σόδα, το μπέικιν και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά μας.
3

 
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί από μέσα τρυπώντας το ραβανί με μία οδοντογλυφίδα.

4

Αφού ψηθεί το ραβανί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και τη φέτα από το λεμόνι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.
5

Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι μας και ενώ έχει κρυώσει το ραβανί μας το κόβουμε και το σιροπιάζουμε. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και σερβίρουμε αφού κρυώσε
ι



Ραβανί με γιαούρτι


No comments:

Post a Comment