Υλικά-1
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
σιρόπι
4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
3 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι
Εκτέλεση Συνταγής
1
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την μία κούπα ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τη σόδα, το μπέικιν και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά μας.
3
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές.
4
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί από μέσα τρυπώντας το ραβανί με μία οδοντογλυφίδα.
5
Αφού ψηθεί το ραβανί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τα 3 και 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη και τη φέτα από το λεμόνι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.
6
Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι μας και ενώ έχει κρυώσει το ραβανί μας το κόβουμε και το σιροπιάζουμε. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και σερβίρουμε αφού κρυώσει
Ραβανί by kyriakouli
Υλικά-2
0.5 Kgr σιμιγδάλι ψιλό
2 κούπες ζάχαρη
2 ασπράδια αυγά χτυπημένα μαρέγκα
0.5 Kgr 2 κεσεδάκια γιαούρτι
1.5 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 φέτα λεμόνι κατά προτίμηση ξύσμα
1 πορτοκάλι στυμένο 125 gr
ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
σιρόπι
3 ποτηρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
Εκτέλεση Συνταγής
1
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια αυγά με την μία κούπα ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τη σόδα, το μπέικιν και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά μας.
3
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί από μέσα τρυπώντας το ραβανί με μία οδοντογλυφίδα.
4
Αφού ψηθεί το ραβανί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και τη φέτα από το λεμόνι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.
5
Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι μας και ενώ έχει κρυώσει το ραβανί μας το κόβουμε και το σιροπιάζουμε. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και σερβίρουμε αφού κρυώσει
No comments:
Post a Comment