Wednesday, November 18, 2015

Παγωμένος κορμός σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού


Παγωμένος κορμός σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού




  • Για το παντεσπάνι:
  • 350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 175 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
  • 12 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 1 βανιλέτα Alsa
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • Λίγο αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • 2 μεγάλες συσκευασίες πραλίνα φουντουκιού σε χλιαρή μορφή αραιωμένη και ομογενοποιημένη με 200 ml κρέμα γάλακτος



Ξεκινάμε!

  • 1 Βάλε σε μια φαρδιά λεκάνη τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών και χτύπα τα με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 10-15 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να διογκωθούν καλά.
  • 2 Πρόσθεσε τώρα τη βανιλέτα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • 3 Σε μια άλλη λεκάνη βάλε τα ασπράδια μαζί με αλάτι και το χυμό λεμονιού και χτύπα τα κι αυτά με το μίξερ.
  • 4 Πάρε τώρα τη μισή μαρέγκα και ρίξε την στο μείγμα με τυος κρόκους και τη ζάχαρη και ανακάτεψε ελαφρά και αργά. Όταν τα υλικά γίνουν ένα ενιαίο μείγμα, ρίξε και την υπόλοιπη ποσότητα από τη μαρέγκα και το αλεύριπου έχουν περισσέψει.
  • 5 Συνέχισε τώρα να ανακατεύεις και ρίξε σιγά σιγά μέσα και το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο.
  • 6 Στη συνέχεια, πάρε ένα ταψί και τοποθέτησε μέσα μια λαδόκολλα. Άλειψε τα πλαϊνά με Flora Soft με βούτυρο και άδειασε μέσα το παντεσπάνι.
  • 7 Αφού απλώθεί σε όλο το ταψί, το βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνεις στους 180ο C για 15-20 λεπτά.
  • 8 Όταν η ζύμη φουσκώσει και πάρει ροδαλό χρώμα τη βγάζεις από το φούρνο καιτην αφήνεις να κρυώσει.
  • 9 Στρώσε τώρα μια λαδόκολλα στο τραπέζι, βάλε πάνω το παντεσπάνι και άλειψε όλη την επιφάνεια με πραλίνα φουντουκιού.
  • 10 Τέλος, δίπλωσέ το σε ρολό, τύλιξέ το με τη λαδόκολλα, άλειψέ το εξωτερικά με πραλίνα και το βάζεις κατευθείαν στην κατάψυξη. Αυτό ήταν, ο παγωμένος κορμός σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
  •  
  •  
  •  
  • Παγωμένος κορμός σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού

     

No comments:

Post a Comment