Friday, November 20, 2015

Αρωματικό Ραβανί

 

Αρωματικό Ραβανί

 

 

Ραβανί, αρωματικό & αφράτο!

dots
Ένα γλυκό αγαπημένο στην Ελλάδα αλλά και την Τουρκία. Σιροπιαστό και αφράτο, θυμίζει ανάλαφρο κέικ με τους κόκκους του σιμιγδαλιού να κάνουν έντονη την παρουσία τους. Μαζί με το γαλακτομπούρεκο, είναι τα αγαπημένα μου σιροπιαστά. Μόνο που στο ραβανί, η μαστίχα με συνεπαίρνει!

dots
Αυτή τη φορά αρωμάτισα το ραβανί μου με λεμόνι και του έδωσα έξτρα γεύση μαστίχας με μαστίχα, χρησιμοποιώντας το τόσο στη ζύμη, όσο και στο σιρόπι. Όσο ψηνόταν, μοσχοβόλησε όλη η πολυκατοικία. Με το που ρούφηξε μέσα του όλο το σιρόπι, δεν άντεξα και έφαγα μια κουταλιά. Σας εγγυώμαι ότι είναι τόσο αφράτο που θα σας παρασύρει πολύ εύκολα σε δεύτερο κομμάτι…

Αρωματικό Ραβανί με Skinos

Μερίδες: 10-12, Χρόνος Προετοιμασίας: 15′, Χρόνος Ψησίματος: 40-50′
Υλικά
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ. φαρίν απ
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 ml Skinos Mastiha Spirit
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 10-15 αμύγδαλα λευκά ανάλαταΥλικά για το σιρόπι
  • 600 Ml νερό
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • φλούδα 1 λεμονιού
  • 100 ml Skinos Mastiha SpiritΡαβανί Πάσχα Μαστίχα Skinos Ρεβανί 2 Εκτέλεση
    1) Ξεκινάμε με το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα. Βράζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
    2) Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
    3) Προσθέτουμε το Φαρίν Απ, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, το αλάτι και το ξύσμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το Skinos Mastiha Spirit, χτυπάμε άλλο ένα λεπτό και κατεβάζουμε.
    4) Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί μεσαίου μεγέθους και βάζουμε το μείγμα.
    5) Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα. Μόλις το βγάλουμε, σιροπιάζουμε σιγά σιγά μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Χαράζουμε και βάζουμε σε κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο.
    Ραβανί Πάσχα Μαστίχα Skinos Ρεβανί

No comments:

Post a Comment