Friday, August 15, 2014

ekmek2

Τι χρειαζόμαστε:

  • 600 γρ. κανταίφι
  • 300 γρ. βούτυρο
Σιρόπι:
  • 5 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Κρέμα:
  • 1 1/2 λίτρο γάλα
  • 6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
  • 5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κρόκους
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα λεμονιού
Επικάλυψη:
  • 2 φακελάκια γκαρνί
  • αμύγδαλα φιλέ ψημένο

 Εκμέκ τέλειο

 

 

Πώς γίνεται:

Βήμα 1
1) Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταίφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας καί το ψήνουμε αργά να ροδίσει.
Βήμα 2
2) Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας
Βήμα 3
3) και όταν κρυώσει το κανταίφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού.
Βήμα 4
4) Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Βήμα 5
5) Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταίφι και περιμένουμε να κρυώσει.
Βήμα 6
6) Χτυπάμε τα γκαρνί οπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγύ αυτή πάνω απο την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην τοποθετήσετε την γκαρνί πάνω στην κρέμα αν δέν κρυώσει τελείως. Καλή επιτυχία.

Διαβάστε περισότερο: Εκμέκ τέλειο http://www.sintagespareas.gr/sintages/ekmek-teleio.html#ixzz3AW42QSKH

No comments:

Post a Comment