Sunday, August 24, 2014

Κριτσίνια με τυριά και με μπαχαρικά

Κριτσίνια με τυριά και με μπαχαρικά

Υλικά για 60 κριτσίνια



500 γρ. σκληρό αλεύρι 
250 ml γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
1 κουτ. γλυκού ξίδι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
για την επιφάνεια:
ελαιόλαδο
100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα για την επιφάνεια
2 κουτ. σούπας μπαχαρικά της αρεσκείας σας
(παπαρουνόσπορο, κύμινο, γλυκάνισο κτλ.)



Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, την μαγιά , το βούτυρο, το ξίδι, την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το γάλα και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.
Σκεπάστε την ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.
Ζυμώστε ξανά την ζύμη, και μετά ανοίξτε την σε αντικολλητικό χαρτί με την βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτό φύλλο με πάχος περίπου μισό εκατοστό. Αλείψτε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και κόψτε την σε λεπτές λωρίδες. Πασπαλίστε με την κεφαλογραβιέρα ή εναλλακτικά με παπαρουνόσπορο, με κύμινο, με γλυκάνισο ή άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 - 20 λεπτά.

No comments:

Post a Comment