Tuesday, August 19, 2014

Κιουνεφέ

Τι χρειαζόμαστε:

    250 γρ. κανταϊφι
    1 κούπα βούτυρο λιωμένο

     για τη γέμιση

    200 γρ. ανθότυρο
    180 γρ. κατίκι δομοκού
    3 κουταλιές ζάχαρη
    1 κουταλιά γλυκόζη
    1 κουταλια κορν φλάουρ
    1 αυγό
    4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
    2-3 βανίλιες

για το σιρόπι

    2,5 κούπες ζάχαρη
    1,5 κούπας νερό
    1/2 κούπας μέλι
     λίγο λεμόνι


Πώς γίνεται :

    Στο λιωμένο  βούτυρο μέσα  σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε  το κανταϊφι για να βουτυρωθεί καλά.
    Βάζουμε το μισό από το βουτυρωμένο κανταϊφι σέ ενα  ενός ταψι (30 εκατοστών)
    Ανακατέυουμε πολύ καλά τα υλικά της γέμισης με το μουλτι
    Τα απλώνουμε πάνω από το κανταϊφι που στρωσαμε στο ταψί
    Σκεπάζουμε τώρα την απλωμένη γέμιση με το υπόλοιπο βουτυρωμένο κανταϊφι.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
    Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά(βράσιμο αφου εχει πλέον ζεσταθεί .
    Μόλις ψηθεί το γλυκό το βγάζουμε από το φούρνο σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.
    Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

No comments:

Post a Comment