Thursday, August 21, 2014

Κιουνεφέ 2


Τι χρειαζόμαστε:

Για τη γέμιση

    350 γραμμάρια κανταίφι
    500 γραμμάρια ανθότυρο
    1 , κρέμα γάλακτος 200 γραμ
    1 βούτυρο   (250 γραμ.)
    1 κούπα μέλι
    μαστίχα Χίου
    φυστίκι Αιγίνης

Για το σιρόπι

    5 ποτήρια νερό
    2 κούπες  ζάχαρη
    1 ξύλο κανέλας
    3 γαρύφαλλα
    1 χυμό λεμόνι


Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε  το ανθότυρο στο μίξερ  σε χαμηλή ταχύτητα μεχρι να λιώσει και λίγο ακόμα μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα καθώς προσθέτουμε το μέλι, μέχρι που η γέμιση να ειναι ομογενης σαν κρέμα.
    Προσθέτουμε  τη μαστίχα Χίου αφου την λιωσουμε .
    Ανοίγουμε το κανταΐφι και στρώνουμε το μισό στον πάτο του ταψιού.
   Αφου ζεστάνουμε το μισό βούτυρο  καίμε μ'  το κανταΐφι.
    Επανω στο καμενο καταίφι στρώνουμε τη γέμιση και απο πάνω απλώνουμε  το υπόλοιπο κανταΐφι αφού το έχουμε βουτυρώσει κι αυτό με ζεστό βουτυρο.
    Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς, αφού  προθερμανουμε το  φούρνο, για 45 ως 60 λεπτά, ανάλογα το φούρνο , μέχρι το χρώμα του να γίνει  ξανθόχρυσο.
   Αφού βάλουμε το κιουνεφέ στο φουρνο    φτιάχνουμε το σιρόπι και, το αφήνουμε 5 ακόμη λεπτά αφού αρχίσει να βράζει, μετά το βγάΟυμε απο  τη  φωτιά, βάζουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα και το διατηρούμε λιγο ζεστο .
    Μόλις βγάλουμε το κιουνεφέ  από το φούρνο, το αλοιφουμε   με χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης και σιροπιάζουμε  ζεστό .



Διατηρήστε το μισό κανταΐφι σας σκεπασμένο με μια ελαφρώς υγρή πετσετούλα μέχρι να στρώσετε τη γέμιση για να μη  αφυγρανθεί .

No comments:

Post a Comment