Monday, February 15, 2016

Κεμπάπ με σπιτικές πίτες


 Υλικά συνταγής

1/4 κιλό αρνί   κιμά

1/4 κιλό  κιμά μοσχάρι


1  κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης   λιωμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξίδι

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού νερό

1 κ.σ. τσιμένι
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό (καγέν)


αλάτι 
πιπέρι

Για τις   πίτες
1/4 κιλό αλεύρι
1/4 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/3 κ.γλ. αλάτι
1/3 κ.γλ. ζάχαρη
περίπου 1  ποτήρι χλιαρό νερό



Μαγείρεμα


Ζυμώνουμε το μείγμα στο μίξερ με γάντζο,πρώτα άζουμε τον κιμά την πιπεριά , τα κρεμύδια , μαιντανό ξίδι , κύμινο , τσιμένι, πάπρικα, καγέν, αλάτι , πιπέρι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο  3 ώρες.
 
Οι πίτες.


Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, προσθέτουμε   τα υπόλοιπα υλικά  .

Ανακατεύουμε ρίχνωντας λίγο νερό, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι.



Την αφήνουμε  να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.

Επαναλαμβάνουμε το ζύμωμα και παίρνουμε ένα κομμάτι περίπου 100 γρ και το  ξαναζυμώνουμε και  το ανοίγουμε σε πίτα (πίτα για σουβλάκι).

Σε ζεστό  αντικολλητικό τηγάνι και σε λιγο χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς λάδι, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά.

Μπορούμε να   ψήσουμε τίς πίτες και στη σχάρα.

Σε σουβλ για    πλακέ  βάζουμε 120 γρ κιμά με  μακρόστενο  σχήμα.

Τα ψήνουμε στη σχάρα, για 8΄-10΄ κάθε πλευρά.
Κόβουμε  τις  πίτες στα 4, ψημένες φέτες ντομάτας, ροδέλες κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με πάπρικα. 

Σερβίρετε και ένα μπολ με γιαούρτι η γιαούρτι και τζατζίκι 

No comments:

Post a Comment