Tuesday, February 9, 2016

Ραβανί γιαουρτόπιτα by kyriakouli


 


Ραβανί by kyriakouli

Υλικά

    0.5 Kgr  σιμιγδάλι ψιλό
    2 κούπες  ζάχαρη
    2 ασπράδια αυγά  χτυπημένα μαρέγκα
    0.5 Kgr   γιαούρτι
    1.5   κουταλάκι του γλυκού σόδα      
    1 φέτα λεμόνι κατά προτίμηση ξύσμα
    1   πορτοκάλι στυμένο 125  gr


    ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

    σιρόπι
    3 ποτηρια νερό
    1 ποτήρι ζάχαρη


 Εκτέλεση Συνταγής
 1

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια αυγά με την μία κούπα ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.

 2

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τη σόδα, το μπέικιν και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά μας.
3

 
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί από μέσα τρυπώντας το ραβανί με μία οδοντογλυφίδα.

4

Αφού ψηθεί το ραβανί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και τη φέτα από το λεμόνι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο του βρασμού.
5

Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι μας και ενώ έχει κρυώσει το ραβανί μας το κόβουμε και το σιροπιάζουμε. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και σερβίρουμε αφού κρυώσε
ι


No comments:

Post a Comment