Saturday, April 2, 2016

Surdough Bread

 Surdough Bread 

 50 g prozymi -starter προζύμι
 100 g nero - water  νερό
 170g alevri -  flour  αλεύρι ,


Εδώ είναι το κόλπο , θέλει αλεύρι με πολύ μεγάλο ποσοστό πρωτείνης, κοντά στο 13%, τέτοιο αλεύρι είναι το αλεύρι για τσουρέκια , μύλοι Αγ Γεωργίου η Ρόμπιν Χούντ η απο τον Πέτρο οδός Ευρυπίδου, το υπόγειο απέναντι απο τον Μιραν με τα αλλαντικά ,


75  or 50 g       or 25gr    -starter προζύμι
150  or 100 g   or 50-       water  νερό
250 or 167g  - or 83.5         flour  αλεύρι ,

 
Πρώτα ζυγίζουμε το προζύμι, 

First we mix prozimi with water until it disolves fully.
We add flower and mix until homogeneous
Cover and live for 75 minutes in a moderately cool place.
Add 5 gr salt , substitute

We remix and repeat four times every 30 plus minutes.
Live it for 80 90 min  .
Use some corn starch(very little) to cover it , and shape it, as known
Put in a towel for 60 min or put in the freezer.


How to make prozymi ,
Great Ideas

 How to make prozymi , starter, mix 50 gr prozymi, 100 gr flower, 100 gr water
or
mix 25 gr prozymi, 50 gr flower, 50 gr water, keep 75 for prozymi and the rest for new prozymi,

Πώς παρασκευάζουμε το προζύμι
50  gr προζύμι , 100 gr αλεύρι , 100 gr νερό,   αυτό παρασκευάζει 250 gr προζύμι
ή
αναμειγνύουμε  25 gr προζύμι, 50 gr αλεύρι , 50 gr νερό , αυτό παρασκευάζει 125 gr προζύμι

ή
αναμειγνύουμε  12,5 gr προζύμι, 25 gr αλεύρι , 25 gr νερό , αυτό παρασκευάζει 67,5 gr προζύμι

απο αυτό παίρνουμε 25 gr  προζύμι, δύο φορές και περισεύει για να παρασκεύασουμε αλλη μία δόση προζύμι
  

No comments:

Post a Comment