Υλικά
40 γρ. κουβερτούρα
1 αβγό
1/3 κούπα(ες) φρέσκο βούτυρο
1/2 στικ βανίλια
1 1/2 κούπα(ες) άχνη ζάχαρη
Διαδικασία
Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και σε ένα μπρίκι το βούτυρο. Χτυπάτε καλά το αβγό. Προσθέτετε το βούτυρο, λιωμένο, τη σοκολάτα, επίσης, τη βανίλια και τη ζάχαρη, κοσκινισμένη, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν γίνει λείο το γλάσο, το χρησιμοποιείτε.
Σημαντικό: Την άχνη τη ρίχνετε λίγη-λίγη στο μείγμα, μέχρι να πετύχετε την πυκνότητα του γλάσου που θέλετε. Οπότε, δεν τη βάζετε όλη, στα τυφλά.
http://www.pastrychef.gr/recipe_809.html
http://www.sintagoulis.gr/glasa/basiko-glaso-sokolatas
No comments:
Post a Comment