Saturday, January 30, 2016

Πολίτικο τσουρέκι

http://tantekiki.blogspot.gr/2013/04/blog-post_29.html




ΥΛΙΚΑ
80 γρ. βούτυρο αγελάδος
100 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες (ή εβαπορέ)

190 γρ. ζάχαρη άχνη

3 αυγά μεγάλα
7 γρ. μαχλέπι 

5 γρ. κακουλέ 

2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού (ή 5 γρ. μαστίχα)

100 γρ. νερό χλιαρό 

50 γρ. νωπή μαγιά μπύρας (ή 2 φακελάκια ξηρή μαγιά)

640 γρ. αλεύρι σκληρό + λίγο ακόμα για το πλάσιμο
1 αυγό για επικάλυψη αμύγδαλο φιλέ





 ΥΛΙΚΑ:  1/4
20 γρ. βούτυρο αγελάδος
25 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες (ή εβαπορέ)
45 γρ. ζάχαρη άχνη
 1 αυγά μικρό
 2 γρ. μαχλέπι 
 1 γρ. κακουλέ(κάρδαμο)
½ κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού (ή 1 γρ. Μαστίχα)
25 γρ. νερό χλιαρό 
1/2   φακελάκια ξηρή μαγιά
160 γρ. αλεύρι σκληρό
  1 αυγό για επικάλυψη αμύγδαλο φιλέ 




Recette de Brioche feuilletée au beurre - 750 Grammes






Recette de la Brioche bouclette - 750 Grammes



Brioche Feuilletée Express














No comments:

Post a Comment